Op deze pagina treft u belangrijke documenten aan van de school.
Schoolgids
Met onze schoolgids willen we ouders, leerlingen en andere belangstellenden informeren over de doelstellingen van onze school en de wijze waarop we die proberen te realiseren. Daarnaast is in de schoolgids veel informatie te vinden over de dagelijkse gang van zaken op school, zoals de toelating, contacten met ouders, de leeropbrengsten enzovoort.
Schoolplan
In het schoolplan 2015 – 2019 staan onze missie en visie beschreven. We richten ons voornamelijk op de gewenste ontwikkeling van de school in de komende jaren en hoe wij dit willen realiseren. Met dit schoolplan voldoen we aan artikel 24 van de WVO.
Leerlingenstatuut
Het leerlingenstatuut legt de rechten en verplichtingen van de leerlingen vast, die staan ingeschreven op de RSG Tromp Meesters (locaties Lijsterbesstraat en Stationsstraat) en bevat tevens de daaruit voortvloeiende opdrachten aan de andere geledingen en aan het bevoegd gezag. Het statuut is bindend voor alle geledingen, met inachtneming van de bepalingen in het medezeggenschapsreglement en wettelijke bepalingen.
De rector legt elke twee jaar (art 24 g van WVO) een voorstel voor aan de medezeggenschapsraad voor een leerlingenstatuut. Tussentijdse wijziging van het leerlingenstatuut is mogelijk. De rector legt elke wijziging van dit statuut voor aan de medezeggenschapsraad. Een uittreksel van het leerlingenstatuut wordt opgenomen in de schoolgids. Het Internetstatuut maakt deel uit van het leerlingenstatuut (zie ook menu 'Leerlingen/Doteas/leerlingenraad’).
Bevorderingsreglement
In het bevorderingsreglement (versie 2.1, oktober 2017) staan zaken beschreven over:
- de rapportage van de cijfers (Indeling schooljaar, Rapporten en Vakleerplan, PTA, PTO, PTD, berekening eindcijfers klassen, het cijfer 3 of lager, etc.)
- de bevorderingsregels (Algemene bepalingen, Aanvullende bepalingen, Tussentijds overstappen, Richtlijn afstroom naar lager niveau)
- de overgangsnormen per schooltype en leerjaar
- ga naar de bevordering van klas 1 naar klas 2
Dit document vervangt hoofdstuk 3.2 uit het Bevorderingsreglement
Veiligheidsplan
Wij willen graag zorgen voor een veilige school. In het Schoolveiligheidsplan staat omschreven wat wij doen om hiervoor te zorgen.
Schoolondersteuningsprofiel
In het Schoolondersteuningsprofiel wordt het onderwijs- en ondersteuningsaanbod beschreven en vergelijkbaar gemaakt met andere scholen in Samenwerkingsverband VO 22.03. Met dit Schoolondersteuningsprofiel kunnen ouders, scholen of andere betrokkene nagaan welk onderwijs- en ondersteuningsaanbod onze school kan bieden aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Als u uw kind/leerling bij deze school wilt aanmelden, neemt u contact op met de contactpersoon voor toelating. De school onderzoekt vervolgens de plaatsingsmogelijkheden. Per leerling wordt daarover een zorgvuldig afgewogen besluit genomen.
Protocol middelengebruik
In dit protocol staan de concrete afspraken ten aanzien van het preventieve beleid inzake middelengeberuik door jongeren dat de scholen voor voortgezet onderwijs gezamenlijk voeren in Steenwijk.
Jaarverslag
In het jaarverslag legt het College van Bestuur van de Stichting SVO Wolvega/Steenwijk verantwoording af over het gevoerde beleid op stichting- en schoolniveau. Tegelijkertijd wordt een schets gegeven van het algemene bestuursbeleid en worden het personeelsbeleid, het huisvestingsbeleid, de onderwijskundige resultaten en een aantal opvallende ontwikkelingen binnen de stichting en de scholen in het verslagjaar 2019 toegelicht.
Klachtenregeling
Verschil van mening? Als we maar met elkaar in gesprek blijven!
Als u een klacht heeft horen wij dit graag. Dat kan schriftelijk of mondeling. U kunt hiervoor terecht bij alle medewerkers, maar in principe is de mentor het aanspreekpunt en vervolgens de afdelingsleider. (Feedback geeft u in principe aan diegene waaraan u feedback wilt geven)
Hoe u dit het beste aan kunt pakken staat beschreven in de klachtenregeling, die u via bovenstaande link kunt downloaden. Als de klager niet tevreden is over de interne afhandeling van de klacht, kan hij/zij een contactpersoon en/of een vertrouwenspersoon vragen te bemiddelen of zich wenden tot de Landelijke Klachtencommissie.
Contact- en vertrouwenspersonen
- Contactpersonen (intern)
- Mevr. F.B. Altena
- Mevr. T. Reijerink-te Vogt
- Vertrouwenspersoon (extern)
- Dhr. ds. E. van Veen 0521-588568 | e-mail: ericvveen@ziggo.nl
Schoolregels
PTA's en examenreglement
n het examenreglement zijn alle spelregels te vinden die gelden bij schoolexamens en centrale examens. Het eerste deel van het examenreglement is het deel dat voor alle scholen binnen de Stichting Voortgezet Onderwijs Steenwijkerland-Weststellingwerf geldt. In dit deel is beschreven wat de algemene regels zijn, wat de taken van een examencommissie zijn, wat de regels en werkwijze van het centraal examen zijn en de regels zijn bij het bepalen van de uitslag, herkansing en diplomering.
Het tweede deel gaat over het schoolexamen. In dit deel van het examenreglement staan algemene bepalingen dÍe betrekking hebben op het schoolexamen omschreven in het 'Programma van Toetsing en Afsluiting' (PTA). Hier vind je een aantal zaken betreffende de herkansingsmogelijkheden, de cijfergeving en overige regelingen. De PTA's staan hieronder per schooljaar en onderwijstype.
- PTA mavo 2019-2021 (dit PTA geldt als je vorig schooljaar in 3 mavo bent gestart met je Programma van Toetsing en Afsluiting)
- PTA mavo 2020-2022 (dit PTA geldt als je dit schooljaar in 3 mavo bent gestart met je Programma van Toetsing en Afsluiting)
- PTA havo 2019-2021 (dit PTA geldt als je vorig schooljaar in 4 havo bent gestart met je Programma van Toetsing en Afsluiting)
- PTA havo 2020-2022 (dit PTA geldt als je dit schooljaar in 4 havo bent gestart met je Programma van Toetsing en Afsluiting)
- PTA vwo 2018-2021 (dit PTA geldt als je in schooljaar 18/19 in 4 vwo bent gestart met je Programma van Toetsing en Afsluiting)
- PTA vwo 2019-2022 (dit PTA geldt als je vorig schooljaar in 4 vwo bent gestart met je Programma van Toetsing en Afsluiting)
- PTA vwo 2020-2023 (dit PTA geldt als je dit schooljaar in 4 vwo bent gestart met je Programma van Toetsing en Afsluiting)
Toetsoverzichten
Voor het overzicht van de toetsen dit schooljaar vind je hieronder de Toetsoverzichten bovenbouw (TOB's)
- TOB 3 mavo
- TOB 4 mavo
- TOB 4 havo
- TOB 5 havo
- TOB 4 vwo
- TOB 5 vwo
- TOB 6 vwo
Het overzicht van de toetsen voor de onderbouw hebben we gebundeld in onze Toetsoverzichten onderbouw (TOO's)
- TOO 1 mavo/havo
- TOO 1 havo/vwo
- TOO 2 mavo
- TOO 2 havo
- TOO 2 vwo
- TOO 3 havo
- TOO 3 vwo